PROJECT

Verwijderen van houtrot en schilderwerk

PERIODE

April 2024

OPDRACHTGEVER

Particulier woning Monnickendam

OMSCHRIJVING

In dit project heeft D. Ten Bosch Schilderwerken zich gericht op de restauratie van houten kozijnen die door houtrot waren aangetast. Ons doel was om de kozijnen niet alleen te herstellen maar ook te beschermen tegen toekomstige schade, met een focus op duurzaamheid

We kozen voor een behandeling met epoxy, een sterk en duurzaam materiaal dat uitstekend geschikt is voor het herstellen van houtrot. Eerst verwijderden we al het verrotte hout tot aan het gezonde hout. Vervolgens behandelden we de blootgestelde oppervlakken met een houtverharder om de resterende structuur te versterken. Na het uitharden van de verharder vulden we de gereinigde gebieden met epoxyvuller. Eenmaal uitgehard, werd de epoxy geschuurd tot een glad oppervlak dat perfect aansloot bij de oorspronkelijke contouren van de kozijnen.

De klant uit Monnickendam was uiterst tevreden met het resultaat en de professionaliteit van het D. Ten Bosch team. De kozijnen zien er niet alleen fantastisch uit, maar bieden ook een langdurige bescherming tegen de weerselementen.

Dit project is een perfect voorbeeld van hoe moderne technieken en materialen gebruikt kunnen worden om traditionele problemen effectief aan te pakken, met respect voor zowel functionaliteit als vormgeving.

Houtrot reparatie Purmerend Monnickendam
Houtrot reparatie Purmerend Monnickendam