Houtrot reparatie

Houtrot herstellen? Hout, zeker wanneer goed geschilderd, is een stevig en sterk materiaal dat goed bestand is tegen vervuiling en weersinvloeden. Helaas kan het mis gaan en komen wij hierdoor nog wel eens houtrot tegen.

U kunt het ook zelf herkennen aan zachte plekken of versplintering. Houtrot heeft meestal vocht als oorzaak en is te voorkomen door goed schilderwerk. Gaat het dan toch mis? Dan kunt u vertrouwen op de vaklui van DTB schilderwerken. Wij zijn de experts op het gebied van houtrot herstel, al meer dan 15 jaar.

Houtrot herstellen met een duurzame oplossing

Houtrot herstellen is een klus die secuur en goed moet worden uitgevoerd. Wanneer wij houtrot herstellen, nemen we een aantal stappen:

 1. Verwijderen van de oude verflaag. Zo leggen we het houtrot geheel bloot.
 2. Weghalen van het houtrot. We verwijderen het rotte deel in zijn geheel.
 3. Impregneren van het hout met een rot stoppend impregneermiddel.
 4. Herstel van het weggehaalde hout met een kunststof hars.

houtrot reparatie purmerend monnickendam

Welke vorm het houtrot ook heeft, door onze efficiënte houtrot herstel zorgen we altijd voor een duurzaam herstel van uw houtwerk, en bieden we tot 10 jaar garantie.

houtrotreparatie purmerend monnickendam

Afwerking hersteld houtrot met hoogwaardig schilderwerk

Bij het houtrot herstellen door de experts van DTB schilderwerken, zit natuurlijk ook de afwerking inbegrepen. Oftewel het schilderen van het herstelde houtwerk.

Uiteraard pakken we dit professioneel aan en zorgen we dat het schilderwerk het herstelde hout optimaal beschermt.

We zorgen dat het gehele oppervlak gereinigd, ontvet en geschuurd is. Hierna zorgen we dat alles stofvrij is en dat er een nieuwe verflaag wordt aangebracht, waarbij we zorgen dat alles egaal en in gelijke kleuren wordt opgeleverd.

Zo is uw hout weer als nieuw, sterk en bestand tegen vocht en vuil.

Houtrot herstellen, wat zijn de kosten?

Houtrot herstellen, wat zijn daarvoor de kosten? De kosten voor houtrot herstellen hangen van meerdere factoren af. Wel geldt, hoe sneller u houtrot laat herstellen, hoe lager de kosten.

Ook zijn de omvang van het houtrot, maar ook het materiaal en de vorm van invloed op de kosten. Gelukkig mag u door onze ervaring rekenen op snel, efficiënt en hoogwaardig houtrot herstel.

Door dit snelle en efficiënte werk, bespaart u extra op de kosten. Wilt u de kosten voor uw houtrot herstel weten? Vraag dan nu hier uw vrijblijvende offerte aan.

Veel gestelde vragen over houtrot reparatie

Kun je houtrot stoppen?

Heb je toch houtrot gevonden in het houtoppervlak? Dan is het zaak om dit zo snel mogelijk te stoppen, zodat het met houtrot getroffen hout herstelt kan worden. Het rotte hout is vaak donkerder en zachter dan de rest van het hout. Dit rotte hout kun je uithakken met een krabber, zaag of wegfrezen

Hoe kun je houtrot voorkomen, herkennen en herstellen? Hout en vocht zijn van nature geen vrienden. Als hout vochtig wordt en niet snel genoeg kan drogen, ontwikkelen zich schimmels en die kunnen onder meer bruin- en witrot veroorzaken.

U kunt vergevorderd houtrot zelf wel herkennen. Let hierbij op de volgende kenmerken:

 1. Blaasvorming onder de verflaag en onthechting daarvan
 2. Barsten in de verflaag
 3. Lokale holten en indeukingen in de lengterichting van het hout
 4. Bruine of zwarte verkleuring van het ongeverfde hout
 5. Het loslaten van delen van het hout.

Om het eerste begin van houtrot te ontdekken is vaak een geoefend oog noodzakelijk. Een goede inspectie door een vakman kan later veel kosten besparen. Door op het hout te kloppen kan een specialist houtrot snel herkennen. Met een speciaal apparaat is het vochtigheidsgehalte van het hout te bepalen. Vervolgens kan hij de sterkte van het hout rondom beoordelen, wat van belang is voor de behandeling.

Reviews over houtrot reparatie

Wat vinden klanten van D. ten Bosch schilderwerken?

Gebaseerd op 107 recensies
Robert Hana
Robert Hana
02/11/2022
Fantastisch werk afgeleverd. Bedankt!
Marjolein S. Goldewijk
Marjolein S. Goldewijk
18/10/2022
Zeer tevreden! Aanrader als je een goede, betrouwbare schilder zoekt.
Patricia Merton
Patricia Merton
10/10/2022
Dylan en Jessie hebben bij ons het trappenhuis, deuren en kozijnen geschilderd. Wat een professionals, werken super netjes en leveren heel mooi werk af. We zijn vet tevreden over de resultaten.
Truus Paay
Truus Paay
09/10/2022
Top schilder bij ons de deur en kozijnen gedaan in slaapkamer..vakkundige schilder en goede prijs afspraak ..we huren hem in voor meer klussen...
Pieter van Dijk
Pieter van Dijk
02/10/2022
Zeer tevreden over het schilderwerk dat door Dylan is gedaan. Professioneel, reageert snel en prettig in omgang.
Marika Roethof
Marika Roethof
05/09/2022
Dylan en zijn collega hebben bij ons alle buitenkozijnen en deuren geschilderd. Wij zijn heel tevreden over het strakke resultaat! De communicatie verliep heel prettig en betrouwbaar! Zeker aan te raden!
My Vintage Closet My Vintage Closet
My Vintage Closet My Vintage Closet
04/09/2022
Top werk geleverd! Kwam heel snel na mijn telefoontje langs om te kijken en heeft de houtrot direct verholpen. Meteen ook een offerte op gemaakt voor kozijnen buitenzijde schilderen. Goede prijs kwaliteit als je het mij vraagt. Drukke tijd maar hopelijk red je het nog deze zomer alle kozijnen te schilderen!
Joke Zelf
Joke Zelf
03/09/2022
Dylan ten Bosch en zijn collega hebben prima werk afgeleverd. Hartstikke netjes en snel. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Aanbevelenswaardig!


DTB schilderwerken is momenteel werkzaam in Purmerend, Volendam, Edam, Middenbeemster, Monnickendam en Zaandam. Staat uw woonplaats er niet bij? Geen nood! Bel ons gerust en wij komen graag bij u langs.

U kunt bij ons terecht voor

 • Professioneel advies
 • Buiten schilderwerk
 • Binnen schilderwerk
 • Spuitwerk (plafonds, wanden, kozijnen)
 • Wand afwerking
 • Houtrot reparatie
VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN